Læs mere

SNAK er et kortspil der sætter samtaler i gang. Spillet kombinerer klassiske, velkendte kortspilsregler med samtaleemner, der skaber rammen for en god snak.

Historien

»Hvem kan man ringe til, når det hele brænder på?

Da jeg var helt ung, anede jeg det ikke. Jeg havde mange venner,
men jeg vidste ikke, hvem af dem der ville stille op, hvis det virkelig gjaldt.«
Det var de tanker, der for fem år siden gav SNAK-grundlægger Frederik Svinth lysten til at skabe et produkt der kan styrke de venskaber vi allerede har, samt være med at skabe nye. Det blev til kortspillet SNAK. SNAK har hjulpet ham med at vokse tættere på sine egne venner, og i dag er han slet ikke i tvivl om, hvilke venner han virkelig kan regne med. Siden spillet udkom i november 2012 har det også hjulpet mange andre med at få de gode snakke der gør at vi lær hinanden bedre at kende.

SNAK bliver også brugt af mange fagpersoner, bl.a. psykologer der anbefaler det til deres klienter og virksomheder der bruger det til teamwork. Derfor er vi begyndt at lave spil som rækker ud til bestemte målgrupper. Her er der på nuværende tidspunkt lavet et spil til børn og unge.


Hvordan spiller man SNAK

Spillet spilles som et almindeligt kortspil (500, Hjerterfri, Bridge, Fisk osv.), men på nogle af spillekortene står der et ord.
Disse kort kaldes for SNAK-kort. Når en spiller lægger et SNAK-kort, skal han fortælle, inspireret af ordet på kortet. Ordet kan for eksempel være ”familie”, og spilleren kan så fortælle om sine forældre, sine børn eller forholdet til sine søskende. Spilleren bestemmer selv, hvor meget der skal siges.
De andre spillere må gerne spørge ind til det, der bliver fortalt, men må ikke tage over og fortælle deres egen fortælling. Når spilleren er færdig med at fortælle, spiller man videre, som var det et normalt kortspil, til et nyt SNAK-kort dukker op. I spillets regelbog er der spørgsmål og inspiration til hvert SNAK-kort, som kan hjælpe spillerne i gang med at fortælle.


Spilletid: ca 60 min
Alder: 8+

 

SNAK - Et samtalespil for Børn

Dette veldesignede børnespil garanterer gode stunder med søde fortællinger og masser af mulighed for hygge og nærvær.

At være nærværende og at lytte er en vigtig del af livet - og mange af os ønsker, at vores børn skal lære dette allerede fra barns ben. Børn er fra naturens side nysgerrige, og med SNAK - et samtalespil for børn bliver børnene stimuleret til at lytte til hinanden, spørge ind til hinanden - og vigtigst af alt: at snakke med hinanden. SNAK danner ved hjælp af fine illustrationer et trygt samtalerum, som giver børn og deres voksne redskaber til at få en god og åben dialog.

 

HVORDAN FUNGERER SPILLET?

Spillet spiller man med et umiddelbart almindeligt spil kort, og reglerne er de velkendte regler fra spillet FISK, hvor man skal samle stik ved spørge efter hinandens kort. Når en spiller har fået et stik har man også fået fire billeder som hver især udtrykker et ord der står på kortet, spilleren skal nu fortælle ud fra de kort man har lyst til. De voksne kan eventuelt hjælpe til ved at spørge ind til, hvilke tanker barnet gør sig om ordet, hvordan det føles i maven; har barnet selv været i en sådan situation, eller kender barnet nogen, som har været det?

2 - 5 spillere • 4 år + • 1 - 5 timers sjov

 

TILMELD DIG

Indtast din e-mail og tryk ‘Tilmeld’ hvis du vil holdes orienteret om alle de spændende ting der sker omkring SNAK

© SNAKspil.dk