2023: Et nyt år banker på!

2023: Et nyt år banker på!

Nytårshilsen

Et nyt år banker på og hvilket et år det har været.

I SNAK har det virkelig været et år, hvor vi i den grad oplever at være kommet på landkortet. Det er med en ydmyg stolthed, at jeg kan sige, at år 2022 uden tvivl har været vores år med den største vækst nogensinde. Flere og flere får kendskab til SNAK, flere følger trofast med i vores lille verden og vender tilbage for at købe flere spil – det er vi meget taknemlig overfor!

Udvikling er bestemt ikke et tomt ord, når vi ser tilbage på det seneste år. Vi har udgivet intet mindre end ni nye sæt samtalekort og tæller nu en serie af 24 samtalespil. Det er fantastisk at få øjnene op for flere nye kroge af de gode samtaler og ikke mindst alle de stærke samarbejdspartnere der har hjulpet os på vejen såsom livsstilsekspert Flemming Møldrup, parterapeut og sexolog Amanda Lagoni og illustrator Lisa Grue.

Come Together blev et julehit!
Vores seneste skud på stammen er vores brætspil Come Together – det store selskabsspil. Det udkom alt for sent – lige på slaget den 1. december – men vi er så glade for, at det lykkes og at det kunne komme under juletræet allerede denne jul til over 500 glade kunder. Så fedt! Vi får de skønneste hilsner og videoer fra familier som naboer i fuld gang med at spille - og responsen er præcis som håbet: Der bliver grint så tårerne triller og nye gode samtaler finder sted. Det var netop det som vi ønskede med Come Together – at udvikle et spil, hvor samtalen blot var ét element for hvad der som helhed skaber en god og hyggelig aften.
Tusinde tak for at have taget så godt imod vores brætspil!

En god ven, er en der kender dig – og elsker dig alligevel.
Ugen op til juleferien blev jeg inviteret til at holde årets juletale til juleafslutningen på Grenå Gymnasium. Mit budskab kredsede sig særligt om selvværd og vores værdi som menneske. Vi mennesker er tæt forbundet, og dét i sig selv, er efter min overbevisning, det bedste ved livet. At vi har hinanden og kan vise hinanden anerkendelse og kærlighed. Men det er også lige dér, hvor den største smerte kan opstå. Når vi føler os valgt fra, føler os forkerte eller skamfulde. Med en fortælling fra mit eget liv, fortalte jeg de unge studerende, at min største læring indtil nu har været, at dem der må fortælle hvad jeg er værd, skal være dem som elsker mig og som er tæt på mig i mit liv. Dem har jeg valgt til også med et ønske om at de må tale ind i mit liv, når jeg har brug for det. “Haters gonna hate”, som man siger. Når vi vender vores fokus mod dem der kan lide os, vil kærligheden også kunne rumme vores fejl.

En god ven, er en der kender dig – og elsker dig alligevel.
Inden i et bålhus, har jeg et citat hængende, hvor der står: “En god ven, er en der kender dig - og elsker dig alligevel.” Det blev mit budskab til de unge netop i denne juletid. Hvem skal fortælle dig, hvad du er værd? Det skal dem som du har valgt til. Men budskabet blev fik også en julekrølle. For den kristne jul kommer også med det budskab, og måske mere end til påsken. Fordi, som mennesker skal vi ikke gøre noget for at blive værdifulde. Det er vi allerede idet, at vi er til og skabt i kærlighed. Så, til det næste svar på spørgsmålet om hvem skal fortælle dig, hvad du er værd. Det skal du lære at fortælle dig selv. Du skal vide og stole på, at du er noget værd, og lytte til de mennesker som du har valgt til i dit liv.

Fra hele teamet bag SNAK kan vi kun sige, at vi glæder os til endnu et nyt og spændende år. Med flere nye spil på vej, nye markeder at udforske og ikke mindst masser af foredrag. Hvem ved, måske er vi kun lige startet med at få de gode samtaler mellem mennesker sådan rigtigt i gang. Det føles i hvert fald sådan.

Med ønsket om en glædelig jul og et rigtig godt nytår til jer alle!

Bedste hilsner
Frederik Svinth
Founder & CEO af SNAK.