Løvens Hule: Ét spørgsmål fra en iværksætter fik følelserne og sårbarheden frem i løverne i bedste sendetid.

Løvens Hule: Ét spørgsmål fra en iværksætter fik følelserne og sårbarheden frem i løverne i bedste sendetid.

Pressemeddelelse 12. januar 2022
Spoiler: Læs ikke videre hvis du ikke vil vide, hvad der sker i det nyeste afsnit af ’Løvens Hule’.

“Hvad er det dummeste du nogensinde har gjort?” Sådan spurgte Christian Arnfeldt sin nye løvinde, da han trak et samtalekort fra en af aftenens håbefulde iværksættere. Kløerne blev trukket tilbage og sårbarheden fik plads blandt løverne i bedste sendetid.   

Torsdag aften kl. 20.00 bliver det nyeste og andet afsnit af Løvens Hule sæson 8 vist på DR1. I bedste sendetid glemte løverne for et øjeblik at pille iværksætterens værdifastsættelse fra hinanden, da iværksætteren Frederik Svinth afvæbnede den kække stemning med et spørgsmål fra sine samtalespil og mødte løverne i øjenhøjde.

Hvad der måske lyder som et simpelt kort med spørgsmål, fik stor anerkendelse af løverne som en kickstarter til den gode samtale, da den nye løvindens svar overraskede dem alle. For den nye løvinde Louise Herping Ellegaard fortalte, at det dummeste, hun havde gjort, var at sætte sin ene fod ned i en maskine på en bondegård, så hun mistede fire tæer, da hun var lille. Sådan kan selv et sultent dommerpanel, der er optaget af at være den største løve på savannen, blive forvandlet til et mere intimt rum, hvor de for en stund pludselig sad og lyttede til hinandens personlige historier om liv og død.

Iværksætteren Frederik Svinth fik med andre ord løverne til at stoppe op og faktisk tale sammen - og netop dét er missionen med virksomheden SNAK: at skabe flere gode samtaler gennem samtalekort.

“Konceptet er ret simpelt. På hvert kort er der to spørgsmål - du trækker et kort og vælger selv hvilket spørgsmål du vil stille den anden.”

Og netop dét kendetegner den gode idé, som virker så simpel, at det netop er årsagen til, at den virker, som løverne også kunne lugte og bekræfte fra første parket.

“Missionen er jo ædel. Hvis du kan hjælpe bare en håndfuld ud af ensomhed, en håndfuld ud af depression, så er det jo faktisk ret fedt,” fastslår Jesper Buch.

Ensomheden blev springbræt til iværksætteri

Idéen til SNAK begyndte, da Frederik Svinth var i starten af 20’erne. Som en egentligt glad ung mand med et stort netværk af venner og familie omkring sig, var der alligevel en konstant snigende følelse af ensomhed.

“Det var en følelse af, at jeg havde lyst til at komme tættere på mine venner, end jeg allerede var i forvejen. Det første SNAK-spil blev udviklet til netop dét tilbage i 2009, samtidig med at min egen ensomhed blev forstærket, da jeg i 2010 mistede fire venner i en drukneulykke,” fortæller Frederik Svinth.

Det gjorde kun idéen om SNAK endnu mere tydelig for ham og vigtigheden i, at vi som mennesker skal værne mere om vores relationer.

“Nogle gange er vi tomme for ord. Jeg har selv oplevet at gå med en følelse af, at mine venskaber ikke havde den form, som jeg drømte om, men stod uden ord for det. Det var en ensomhedsfølelse, men det turde jeg ikke kalde det, og derfor blev det også svært at snakke om.”

Det samme budskab går igen: Vi skal tale noget mere sammen

Hvad der i begyndelsen kun var ét SNAK-spil tilbage i 2012, har i dag udviklet sig til at være en spilserie af over 25 forskellige samtale- og selskabsspil med fokus på den gode samtale. Hver eneste uge er Frederik Svinth landet rundt som foredragsholder og ser unge som ældre mennesker i øjnene og møder dem i deres tanker, udfordringer og ønsker om at høre til.

Flere spil på vej

Siden Frederik Svinth var med i optagelserne til Løvens Hule i august måned, fortæller han, at det kun er gået fremad med karrieren, og gik ind i det nye år med det bedste regnskabsår nogensinde. Han har fået sine første to ansatte i sin virksomhed og to nye partnere, som han kan sparre med.

Torsdag aften den 12. januar kl. 20.00 vises det nyeste og andet afsnit af Løvens Hule sæson 8. Afsnittet kan allerede nu streames online på DRTV.


Find pressefotos her til fri afbenyttelse.
Kreditering til @snakspil.dk


For mere information kontakt:

Frederik Svinth
Founder & CEO
frederik@snakspil.dk
+45 29711387
www.snakspil.dk  
www.frederiksvinth.dk